Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Dan kruha i Dan jabuka
KUHINJA MOJE BAKE
Proslava Dana zahvalnosti za plodove zemlje – Dan kruha i jabuka
20.10.2015.
„Svi plodovi su darovi,
Darovi Božje ljubavi,
Na poljima, bregovima,
U brazdama i vrtovima.
Po brdima i morima, tragovi su ljubavi Boga Stvoritelja.
Za sve plodove zemlje, darove,
Hvala, hvala, hvala, Gospodine!“
Ovim riječima je započela svečana priredba, svečanost zahvalnosti Bogu, prirodi i čovjeku na svim plodovima koje nam je podarila priroda, u IV. OŠ Bjelovar u utorak, 20. listopada 2015. u 12.30h
Kad pomislimo na kruh, bude se sva naša osjetila. Prisjećamo se naših majki i baka koje su vrijedno mijesile kruh, pekle ga u krušnim pećima, lomile ga toploga i nudile svojim ukućanima. Čitava je kuća mirisala po kruhu, a okus svježe pečenog kruha, bio je finiji od najfinijeg kolača. Zato smo ovu svečanost, ove godine, posvetile svojim bakama, koje život čine bogatijim i toplijim, srdačnijim. A po čemu su bake poznate?! Po svojim fascinantnim, tajanstvenim kuhinjama i tajnim receptima.
Naši mali recitatori, zborovi, dramske i lutkarske družine su svojim igrama nastojali dočarati tu čarobnost bakinih kuhinja, finoću bakinog kruha i ljepotu pekarskog zanata.
No, kako smo spojili u jednoj svečanosti i Dan kruha i dan jabuka, ni blagodati i bogatstvo jabuka nisu zaboravili naši mališani. Oni su nam kroz zanimljive lutkarske scene ispričali koje su sve prednosti tog voća, kralja nad svim voćem.
Na kraju svečanosti, sve lijepe i fine kruhove naših majki i baka blagoslovio je naš dragi pater, i rastali smo se uz tople želje našeg ravnatelja.
Osim u holu škole, svaki razred je imao svoj izložbeni kutak i u svojoj učionici te su se učenici častili degustacijama domaćih krušnih proizvoda i domaćih kolača svojih majki i baka.
Podatke ustupila knjižničarka Dejana Kurtović
Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Dan kruha i Dan jabuka
KUHINJA MOJE BAKE
Proslava Dana zahvalnosti za plodove zemlje – Dan kruha i jabuka
20.10.2015.
„Svi plodovi su darovi,
Darovi Božje ljubavi,
Na poljima, bregovima,
U brazdama i vrtovima.
Po brdima i morima, tragovi su ljubavi Boga Stvoritelja.
Za sve plodove zemlje, darove,
Hvala, hvala, hvala, Gospodine!“
Ovim riječima je započela svečana priredba, svečanost zahvalnosti Bogu, prirodi i čovjeku na svim plodovima koje nam je podarila priroda, u IV. OŠ Bjelovar u utorak, 20. listopada 2015. u 12.30h
Kad pomislimo na kruh, bude se sva naša osjetila. Prisjećamo se naših majki i baka koje su vrijedno mijesile kruh, pekle ga u krušnim pećima, lomile ga toploga i nudile svojim ukućanima. Čitava je kuća mirisala po kruhu, a okus svježe pečenog kruha, bio je finiji od najfinijeg kolača. Zato smo ovu svečanost, ove godine, posvetile svojim bakama, koje život čine bogatijim i toplijim, srdačnijim. A po čemu su bake poznate?! Po svojim fascinantnim, tajanstvenim kuhinjama i tajnim receptima.
Naši mali recitatori, zborovi, dramske i lutkarske družine su svojim igrama nastojali dočarati tu čarobnost bakinih kuhinja, finoću bakinog kruha i ljepotu pekarskog zanata.
No, kako smo spojili u jednoj svečanosti i Dan kruha i dan jabuka, ni blagodati i bogatstvo jabuka nisu zaboravili naši mališani. Oni su nam kroz zanimljive lutkarske scene ispričali koje su sve prednosti tog voća, kralja nad svim voćem.
Na kraju svečanosti, sve lijepe i fine kruhove naših majki i baka blagoslovio je naš dragi pater, i rastali smo se uz tople želje našeg ravnatelja.
Osim u holu škole, svaki razred je imao svoj izložbeni kutak i u svojoj učionici te su se učenici častili degustacijama domaćih krušnih proizvoda i domaćih kolača svojih majki i baka.
Podatke ustupila knjižničarka Dejana Kurtović
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
eDnevnik TEST |
• E-DNEVNIK |
• eDnevnik - probna ve... |
• eDnevnik za roditelj... |
• WEBINAR ZA UČITELJE |
• e-Dnevnik Upute za n... |
• e-Dnevnik upute za r... |