Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Gornje Plavnice
S prvim danima jeseni polja, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove. Zato svake godine u listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U područnoj školi Gornje Plavnice, marljivi učenici od 1. - 4. razreda te njihova učiteljica i učitelj postavili su izložbu plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda.
Kruh su pekli stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se počeo širiti opojni miris kruha čitavom Europom, čitavim svijetom. Kruh je postao i ostao vrijedna, nezamjenjiva namirnica bez koje ne možemo zamisliti gotovo niti jedan objed.
Opojni mirisi, smijeh i radost širili su se prostorijama škole u Gornjim Plavnicama. Učenici su donijeli u školu raznovrsne plodove jeseni i domaće proizvode od brašna svojih majki i baka, ali i specijalitete od tijesta koje su sami pripremili.
Učitelji su podsjetili učenike kako su Dani kruha zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.
Tekst: Danka Jarić
Fotografije: Jadranka Blažević, Milijan Bojanović
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Gornje Plavnice
S prvim danima jeseni polja, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove. Zato svake godine u listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U područnoj školi Gornje Plavnice, marljivi učenici od 1. - 4. razreda te njihova učiteljica i učitelj postavili su izložbu plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda.
Kruh su pekli stari Egipćani 2000 godina prije Krista. Iz Egipta je došao u Grčku, pa u Rim, a iz Rima se počeo širiti opojni miris kruha čitavom Europom, čitavim svijetom. Kruh je postao i ostao vrijedna, nezamjenjiva namirnica bez koje ne možemo zamisliti gotovo niti jedan objed.
Opojni mirisi, smijeh i radost širili su se prostorijama škole u Gornjim Plavnicama. Učenici su donijeli u školu raznovrsne plodove jeseni i domaće proizvode od brašna svojih majki i baka, ali i specijalitete od tijesta koje su sami pripremili.
Učitelji su podsjetili učenike kako su Dani kruha zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.
Tekst: Danka Jarić
Fotografije: Jadranka Blažević, Milijan Bojanović
« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
eDnevnik TEST |
• E-DNEVNIK |
• eDnevnik - probna ve... |
• eDnevnik za roditelj... |
• WEBINAR ZA UČITELJE |
• e-Dnevnik Upute za n... |
• e-Dnevnik upute za r... |